Kirkkonummi

Kirkkonummen kansallispuvun suunnitteli Yngvar Heikel. Vaikka kyseessä on Bragen pukumalli, Vuorelma on valmistanut sitä ja se onkin yksi suosituimpia kansallispukujamme. Minun Kirkkonummen pukuni on Helmi Vuorelman tuotantoa 1960- tai 1970-luvulta.

Kirkkonummen puvun hameessa on paksuja punaisia ja vihreitä raitoja. Näiden lisäksi ohuet valkeat, mustat ja keltaiset raidat vuorottelevt hamekankaassa. Liivi on niukka, körtitön ja vihreää villakangasta. Se kiinnitetään yläreunasta näyttävällä messinkisellä soljella. Pelkistetyssä paidassa on runsaat hihat. Punainen tasku on villakangasta, joka on reunustettu vihreällä nauhalla. Taskussa on koristeellinen kukkakirjonta. Tasku sijoitetaan oikealle puolelle. Essu on valkoista puolipellavaa ja sen alareunassa on reikäommelkoristelu. Puvun kanssa käytetään joko kukkakuvioista villahuivia tai silkkihuivia.

Päähineenä Kirkkonummen puvussa on tykkimyssy. Myssy on päällystetty silkillä, joka voi olla punainen, vihreä, musta tai luonnonvalkea. Tyttöjen päänauhat ovat punaiset.

Koko: 34/36