Pälkäne

Pälkäneen kansallispuvun tilasi Pälkäne-Seura ja sen suunnitteli Hilkka Vilppula vuonna 1979. Oma pukuni on itse tehty 1900-luvun loppupuolella.

Pälkäneen puvun hamekangas on ohuesti tasaraidoitettu sinisellä, vihreällä, kanervanpunaisella. Ohuet keltaiset raidat erottavat vihreän ja punaisen raidan. Liivi on sinistä villakangasta. Liivissä on yksinkertaiset laskoskörtit ja nauha & napit körttien yläpuolella. Kaukosen mukaan pukuun kuuluu punapystyraitainen esiliina, mutta en ole nähnyt sitä pukukuvissa eikä minun pukukokonaisuuteen kuulu esiliinaa. Liivi suljetaan koristeellisella vaskihakasparilla. Tummansinisessä taskussa on koristeena neljästä sydämestä muodostuva neliapilakirjonta ja sen on reunustettu vaaleanpunaisella nauhalla. Tasku sidotaan punasinisellä pirtanauhalla. Paidassa on pystykaulus ja runsaat hihat.

Puvun kanssa käytetään tanua, joka on vastaava kuin esim. Hämeen tai Sääksmäen kansallispuvuissa. Tytöt käyttävät tummansinisiä silkkinauhoja päässään. Pukuun kuuluu levyriipus – samainen riipus löytyy mm. Sääksmäen ja Tammelan puvuista.

Koko: 44/46